ПЪК НЯМАЛО В ИНТЕРНЕТА ЦЕНЗУРА

БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БОГАТА СТРАНА В ЦЕЛИЯТ СВЯТ
ЗАЩОТО ИМА ЗАЩО ДА ИЗТРЕБВАТ НАРОДА МИ,ТРЯБВА ИМ РОДИНАТА МИ-БОГАТСТВАТА И!

СЛЕД ТОЗИ МИ ПОСТ В ЕДИН САЙТ СПРЯХА ФОРУМА В ЛИЧНИЯТ МИ САЙТ-www.cekupama.hit.bg

GoldNumismatics_headerB

Американски спътници са установили ,че на Българска територия под Пирин и Родопите има злато на стойност 1 трилион долара. Братя българи , Вие сте най-богатите хора в целият свят. Остава да си върнем златото и България !

Zlato-krai-Tran-600x402


http://www.youtube.com/watch?v=U_bG1Tc8nVw

 

Четвърто правителства поред позволяват колониалното ограбване на златното находище в Челопеч. Те дават на концесия златните залежи на България със смешно ниска концесионна такса от годишния добив на злато, мед и сребро. Всъщност списъкът от добиваните минерали е значително по-голям, като някой от тях попадат направо групата на редките метали. Те обаче въобще не са споменати в концесията. Тях фирмата ги добива и изнася без да плаща и цент на държавата. Сред редките минерали са селен, телур, галий, антимон, бисмут, никел, кадмий, талий, индий, паладий, платина и други. Точно заради тях концесионната такса трябва да скочи значително. На този етап това не може да стане, тъй като те не са описани въобще като възможни за добиване, когато държавата е възлагала добива.
Никоя държава – дори и колониалните народи, не позволяват да се изнася добитото злато. Фирмите го добиват, а държавата им го плаща в долари. В тях остават и допълнителните метали и елементи, които получават. При нас обаче е обратно – “Дънди” плаща жълти стотинки и дори не преработва благородния метал у нас. Само България позволява на канадската компания да изнася златния концентрат и описаните по-горе редки метали в Намибия, и в Канада.
Първата концесия след 1990 г. е дадена на смесено българо-ирландско дружество, в което държавата е имала около 30% участие. Преди правителството на Иван Костов да сдаде властта през 2001 г. тогавашният икономически министър Александър Божков сключва договор с “Дънди прешъс”, в който концесионната такса е в размер на 1, 5% от годишния добив на злато и мед. През 2003 г. министър от правителството на Симеон Сакскобургготски Лидия Шулева намалява тази такса от 1, 5% на 0, 75%. Така царят харизва най-голямото находище в България и едно от големите в Европа на канадската фирма.
1640 пъти по-ниска концесионна така обявяват канадците
През 2008 г. кабинетът на тройната коалиция подписва нов договор с канадската компания “Дънди”, който е за срок от 10 години, като предвиденият добив на благородния метал представлява 3 млн. тона годишно. А концесионната такса става 8%. Очакваната печалба само от злато е мед е 5, 735 млрд. долара. Изненадващо кабинетът обяви, че за целия срок на договора България ще получи 700 млн. долара концесионна такса, независимо от това, че сметките показват друго – при този процент в хазната трябва да влязат 459 млн. долара.
За 2006 г. – по стари цени на металите, посочени от “Дънди” – те изчисляват, че печалба от добива на мед, злато и сребро възлиза на 175, 7 млн. долара. Таксата е 132 хил. долара. Но към 12 март 2007 г. “Дънди” се коригират – те обявяват, че печалбата им ще е 581, 3 млн. долара, като в резултат на това ще внесат 426 хил. долара такса.
През 2008 г. по цени на Лондонската борса за благородни метали печалбата от злато и мед е 6, 698 млрд. долара. При тази цената на металите комисионната такса става 503 млн. долара. Тоест това прави 7, 5% концесионна така, което е намаление от обявените 8% заради изключването на среброто от сметката.
Ако прибавим към печалбата и останалите основни компоненти в находището – цинк, олово, живак, германий и сяра, то тя ще достигне 13, 143 млрд. лв. При това положение таксата пада на 5, 35%. Би трябвало обаче към нея да се прибавят и добивите от допълнителните метали и елементи – селен, телур, галий, антимон, бисмут, никел, кадмий, талий, индий, паладий и платина. Тогава общата печалба ще скочи на 19, 867 млрд. лв. А обещаната от “Дънди” 700 млн. долара концесионна такса, която би трябвало да е 8%, драстично пада на нищожните 0, 28%.
Къде са обещаните 8%? Това дори не са 1, 5%, договорени от Божков, и 0, 75% – харизани от Шулева. Това не е нищо друго, освен колониално ограбване на България. Освен това от останалия жалък процент такса се удържа глоба за държавата за съдържанието на арсен в рудите, което би следвало “професионалисти” от “Дънди” да знаят. Плащането на подобна “такса” от България е нечувано унижение, защото и първокурсниците геолози знаят, че във всяко златно находище има арсен.
Но това не е всичко. От същата нищожна такса “Дънди” си удържа пари за превоза на концентрата първо до Намибия, а сега и до Канада. Излиза, че хем ни грабят, хем ни карат да си плащаме за техния гяволък.
През 2007 г. у нас е внесено оборудване за отделяне на арсена от златото, но и до момента инсталацията не е монтирана. И няма признаци това въобще да бъде сторено. Би следвало българската държава да държи отговорни за това “Дънди”, но неизвестно кой чиновник очевидно си затваря очите, защото никой не е глобен.

Всъщност колко са златните запаси в Челопеч?
По данни от първия геоложки доклад на Комитета по геология от 1967 г. запасите на България са оценени на 1, 100 млрд. тона. През 1977 г. по неизвестни причини те са коригирани на 57 млн. тона. Трябва да припомним, че по онова време се криеха действителните залежи на стратегическите ресурси от благородни метали и затова прогнозата за очакваното количество злато е така драстично намалено. Макар и неофициално заради заплахата от преследване повечето експерти в бранша са категорични: златното находище в Челопеч действително съдържа над 1 млрд. тона злато.проф. Вълко Гергелчев

http://www.youtube.com/watch?v=SpY8_7aWwxs

http://www.youtube.com/watch?v=9HwOkE-wiio


 
 

 

Гласувай:

15

0 

Коментари

 

1.nikikm Браво!
11.07 21:38

 

това трябва да се знае от колкото може повече хора! Най-богатата,но и най-ограбвана страна сме! И крадците управляват у нас!Те са клон на интернационалната мафия!

цитирай

 

2.sekirata Българските масони и АЕЦ Белене––-http://img2.grad.bg/600×350/masonic-pyramids.jpg
11.07 21:48

 

След падането на комунистическия режим в България през 1989 година са наблюдава бурно развитие на масонството на територията на страната ни. Мнозина от влиятелните бизнесмени, политици и дори културни дейци у нас са явни или скрити членове на организацията на свободните зидари.

Други членуват в различни парамасонски организации като Ротари клуб и Лайънс клуб, които зад маската на благотворителна деяност, всъщнос развиват идеите на масоните за Нов Световен Ред.

Но както в стария анекдот „Каквато ни е държавата – такъв ни е и Batman-ът“, едно писмо от Комисията по признанията на масоните от Северна Америка попари мечтите на българските свободни зидари за власт и нов ред, пък дори и в скромните рамки на държавата ни.

По-рано тази година – на 19 февруари 2013 г Комисията по признаване на масоните от Северна Америка изпрати официално писмо, в което уведомява двете български Велики ложи (които, о, изненада, са във вражда), че прекратява отношенията тях, докато те не изяснят отношенията помежду си.

Каква е историята
Българските масони и АЕЦ Белене

На територията на България са известни две Велики ложи, които се борят за надмощие, признание и влияние в икономиката и политиката на страната ни. Първата е Обединената Велика Ложа на България (ОВЛБ), а втората – Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България (ВЛССПЗБ).

Както може да се предположи различията в икономическите интереси на различните български масони води да разпадането на единната българска ложа и оттам и до неполучаването на легитимност и признание от международните обединения на Ложите на свободните зидари. Ябълката на раздора, меко казано, е АЕЦ Белене.

Каквато и да е съдбата на втората българска атомна електроцентрала в едно не бива да се съмнявате – тя ще е решена от масони или по-точно от масоните-победители в битката за надмощие в стратегическия икономически отрасъл Енергетика.

От изтекла по-рано в медиите кореспонденция на отцепническата ложа на Старите Свободни и Приети Зидари в България става ясно, че битката за Белене е започнала още по време на управление на предишното правителство.
Българските масони и АЕЦ Белене

Автентичен документ доказва, че софийската ложа „Сговор“ официално иска от братството разрешение да отвори в Белене ново „огнище“, което да се погрижи за интересите на зидарите.

Искането на софийските масони не е удовлетворено. Както обяснява Великият майстор Володя Лозанов: „В българското масонство за енергетиката отговаря точно определен брат“. Естествено, повечето от хората веднага биха заподозрели бившия министър на енергетиката – Делян Добрев, който е масон. И ще сгрешат.

Добрев действително е част от братството на свободните зидари, но твърде младата му възраст го възпира от заемането на висок пост в йерархията на масоните. В правителствено на Бойко Борисов може и да е бил министър, но в ложата на зидарите Добрев е обикновен „чирак“.

Братът, който отговаря за този стратегически за бъдещето на страната ни отрасъл на икономиката, е политическа фигура, с инициали Р. Овч.

Българското обществено пространство гъмжи от масони, псевдо и пара-масони, срещат се и други „екзотични птици“ като тамплиери, илюминати, ротарианци и всякакви – анци. Общото между всички тях е, че са бивши служители на Най-Великата Ложа в съвременната българска история – ложата на Държавна сигурност.

цитирай

3.bezistena Златото е най-малкото богатство в …
12.07 14:16
Златото е най-малкото богатство в България,приятелю,заради което унищожават планирано и организирано Българите!
В статията ни ЛЮБОВ И ГЕНОЦИД http://bezistena.blog.bg/history/2013/07/12/liubov-i-genocid.1128970 разкриваме истинските епохални причини за перманентния геноцид над нас, а в статията РАЗКРИВАМЕ ТАЙНАТА НА ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ http://bezistena.blog.bg/history/2013/07/11/razkrivame-tainata-na-chudnite-mostove.1128660 указваме кое е истинското безценно и неизмеримо с човешки мерни единици материално неунищожимо богатство на Българите и България-неизброимите по вид,големина,конструкция и форма ИЗКУСТВЕНО ПОСТРОЕНИ СКАЛНИ МЕГАЛИТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ-МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИ СВЕТИЛИЩА НА Българските Богове Исус и Богородица,чиято същност,функции и значение се мъчат да скрият от Българите,за да не се активират от посвещението и въздействието ѝм Божествените наследствени феномени на Българите!
Късно е вече за осъществяване на злокобния епохален геноциден план за изтребление на Свещения Божи Български народ!Духът Святи на Българите излезе от бутилката и няма вече връщане назад!В ход е вече Божият план за възстановяване на царството на Любовта,Братството и Мирана Земята под духовното и владическо ръководство на Божиите потомци и Българите!
ЗЛАТО=Иза Дуло
БЕЗТСЕННО богатство=богатство на Исуз и Богиня Диана
НЕИЗМЕРИМО богатство=богатство на Иза и Мама Мария
НЕИЗБРОИМО богатство=богатство на Иза и Богиня Мария
МЕРНИ ЕДИНИЦИ=Мария Диана и Иса
ЗЛОКОБЕН=Иза Болка
ЗЛОКОБЕН геноцид срещу народа на=геноцид срещу народа на Иза Болка
БОЖИИ ПОТОМТСИ на=на Бог Исуж и Богиня Мат диана

ЧАКАМЕ ВИ В http://bezistena.blog.bg/ ЗА ЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ ЗА СПАСЕНИЕТО НА БЕЗИСТЕНА,БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!
С ТОВА ПОСВЕЩЕНИЕ ЗА ПРИЧИНИТЕ НА ГЕНОЦИДА СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ ВИ СЕ ИЗЯСНЯТ ВСИЧКИ НЕОБЯСНИМИ ДО СЕГА ФАКТИ,СВЪРЗАНИ С ПЛАНИРАНОТО ПРОВЕЖДАНЕ НА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ

БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!
БЪЛГАРСКИТЕ БОГОВЕ БДЯТ И ПАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ!

Как САЩ разруши България(планът РАН-ЪТ)

http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs

Публикувано в 02.11.2012

за грабежа 1984-99, разграбването на България,

Андрей Луканов, БСП, НРС, задграничните дружества,

Жан Виденов, външнотърговските дружества,


Всяка неделя, Кеворк Кеворкян, Сергей Станишев,

Георги Първанов, Филип Димитров, Александър Лилов,

Иван Йорданов Костов, СДС, ДСК, БНБ – Oct 2012


Показван
е на още

За грабежа в България,Луканов НРС Костов, Виденов БСП СДС София

Публикувано в 02.11.2012

за грабежа 1984-99, разграбването на България,

Андрей Луканов, БСП, НРС, задграничните дружества,

Жан Виденов, външнотърговските дружества,


Всяка неделя, Кеворк Кеворкян, Сергей Станишев,

Георги Първанов, Филип Димитров, Александър Лилов,

Иван Йорданов Костов, СДС, ДСК, БНБ – Oct 2012


Показван
е на още
 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s